Hjertestarteren sidder her: Munkerup Strandvej 49, og den er klar til brug.

Se denne video hvordan man gør

Efter det første år, var hjertestarteren allerede brugt to gange.

Et HJERTELØBERKORPS, er frivillige, der har gennemgået et hjertestarterkursus, som tilmelder sig ordningen, og dermed kan blive tilkaldt i tilfælde af, at der er brug for hjælp i lokalområdet.

Jeg har haft kontakt til Hjerteforeningen og Tryg fonden, kontaktet næsten alle forretninger/ virksomheder i vores lokalområde, der har en hjertestarter, og gjort dem bekendt med hjerteløberordningen, så de, af deres personale, der har været på hjertestarterkursus, kan melde sig som hjerteløbere. For hvad nytter det, at de har en hjertestarter inden for rækkevidde og har uddannelsen, men ikke får besked, når naboen eller nogen tæt på har brug for hjælp.

Ønsker du at deltage i et hjertestarterkursus eller at få genopfrisket det du har, tilbyder hjerteforeningen at afholde gratis kurser, hvis der er minimum 5 tilmeldte.

Efter kurset kan du så overveje at tilmelde dig hjerteløberordningen, men det er ikke en forudsætning, at du gør det, for at deltage i et hjertestarterkursus.

Har du allerede et hjertestarter kursus kan du naturligvis tilmelde dig hjerteløberordningen med det samme.

Husk, du kan ikke gøre noget galt!

Vil du være med til at gøre en livreddende forskel for lokalsamfundet?

Meld dig som hjerteløber!

En hurtig indsats ved et hjertestop, er en altafgørende faktor for en persons overlevelsesmuligheder. Som hjerteløber melder du dig frivilligt til at løbe ud med en hjertestarter og yde hjertelungeredning, hvis der sker et hjertestop i nærheden af dig. På den måde, kan du være med til at redde liv!

Sådan melder du dig som hjerteløber

Du tilmelder dig og modtager alarmer via Hjerteløber-App’en, som du downloader i App Store eller via Google Play. I første omgang kører hjerteløber-projektet kun i Region Hovedstaden. Det er 1-1-2 Vagtcentralen, der automatisk sender dig afsted via App’en, hvis der sker et hjertestop i nærheden af, hvor du befinder dig. Du svarer ja eller nej til om du kan løbe. Andre vil også få besked om at hente en hjertestarter. Der kommer et kort frem på din telefon, hvis du siger ja, således at man kan finde vej. Dvs. at man bliver en ekstra ressource til ambulance og det øvrige akutberedskab, indtil de når frem, da der kun er 5 min. til at hjælpe i. Desuden bliver du en del af et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvilken virkning hjerteløber projektet har for overlevelsen og for hjerteløberne.

Gratis introkursus i genoplivning på kun 30 minutter!

Har du ønsker om et kursus, eller har brug brug for at få genopfrisket din viden om hjerte-lunge-redning og hvorledes man bruger en hjertestarter kan du få en gratis introduktion i genoplivning gennem Hjerteforeningens Giv Liv projekt. Det kræver blot at du kan samle et hold på minimum 5 personer og Hjerteforeningen vil sende en instruktør ud som kan undervise i genoplivning på 30 minutter. Læs mere på www.giv-liv.dk

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål til enten indsamlingen eller hjerteløberordningen eller ønsker du at deltage i et hjertestarterkursus…. så send en mail til nilswangel@hotmail.com

Brev fra Hjerteforeningen 2018

21. Oktober 2018 : Ref. af ekstraordinær generalforsamling vedr. anskaffelse og opsætning af hjertestarter se her.

På generalforsamlingen i sommer 2017 var hjertestartere igen på dagsordenen. Nils Wangel fra bestyrelsen påtog sig ansvaret for at følge op på sagen, og har gjort et kæmpe arbejde.

I vores område er der ikke ret mange hjertestartere